Børne- og kvindefjendsk minister

Enhedslisten tøver ikke med at kalde beskæftigelsesministeren for børne- og kvindefjendsk efter tal om, at 43.000 børn rammes af kontanthjælpsloftet. Ministeren skal stå til regnskab i stor forespørgselsdebat i Folketinget 8. november. Her er min pressemeddelelse, om de nye tal. 

Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører Finn Sørensen siger:- De kolde tal bekræfter, hvad en samlet opposition har sagt hele tiden. Kontanthjælpsloftet vil kaste tusindvis af børn ud i fattigdom. Samtidig rammer det først og fremmest kvinder. Det giver beskæftigelsesministeren titlen som den mest børne- og kvindefjendske minister nogensinde.

– Det er mageløs arrogance og kynisme, når ministeren påstår, at han dermed “har skabt et rigtig godt grundlag for, at deres forældre kan få fodfæste på arbejdsmarkedet”. Det er der INGEN dokumentation for. Tværtimod. De kommer endnu længere væk fra arbejdsmarkedet, og ekskluderes af samfundet.

– Men ministeren og hans støttepartier skal stå til regnskab for deres asociale politik. Derfor har Enhedslisten indkaldt til en stor forespørgselsdebat i Folketinget d. 8. november 2016 om de menneskelige og samfundsmæssige konsekvenser af fattigdomsydelserne. Jeg håber, at en samlet opposition vil forpligte sig til at fjerne denne skændige lovgivning, der rammer tusindvis af sagesløse og udhuler trygheden for lønmodtagerne.

43.500 børn rammes

Forespørgselsdebat 8. november