Helt forkert at droppe klippekort til ældre

Enhedslisten mener, det er for slapt at 1/3 af kommunerne ikke får brugt pengene til klippekortet til de ældre. Ministeren skal ind i sagen, og finde ud af, hvorfor.

– Det er virkelig ærgerligt at så mange kommuner dropper klippekortet. Det er jo ellers et rigtig godt tilbud til de ældre, hvor de selv kan bestemme over en ½ times hjemmehjælp om ugen, og evt. spare op til en længere tur i byen, eller ekstra rengøring op til en højtid eller familiefest. Det er jo i bedste overensstemmelse med det som alle siger vi skal give de ældre: Selvbestemmelse og valgfrihed.

– Det er rystende, at nogle af kommunerne begrunder det med sparehensyn. Meningen var jo, at kommunerne skulle tilbyde de ældre klippekortet, som “krømmel på lagkagen” – det vil sige et ekstra tilbud ud over den basale hjælp og pleje. Men så vidt er det åbenbart kommet med nedskæringerne, at en række kommuner ikke vil eller kan prioritere den slags.

– Jeg vil meget gerne i dialog med de kommuner, der dropper ordningen, for at høre hvor skoen trykker. I første omgang vil jeg bede Ældreministeren om at skaffe en oversigt over hvilke kommuner det drejer sig om, og hvilke begrundelser de har. Hvis kommunerne virkelig ikke har økonomi til det, så peger pilen jo igen på Ældreministeren.

DR Nyheder: Ekstra hjælp forsvinder i flere kommuner