Mette F. må give EU klar besked

EU-kommissionen undersøger om det danske register for udenlandske virksomheder er ulovligt. Enhedslisten kræver, at Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen giver EU klar besked om at blande sig uden om.

Enhedslistens social dumping ordfører Finn Sørensen siger:

– Ikke nok med at EU vil blande sig i hvordan vi skal indrette vores velfærdsydelser. Nu vil de også blande sig i, hvordan vi registrerer udenlandske virksomheder. Jeg kræver at Mette Frederiksen giver Kommissionen klar besked om at blande sig uden om.

– Det danske RUT-register er et helt uundværligt redskab for myndigheder og arbejdsmarkedets parter. Uden det, kan vi ikke kontrollere om de udenlandske virksomheder overholder reglerne, eller få dem organiseret. VKO-partierne oprettede RUT, men det var stort set ubrugeligt. Sammen med regeringen har vi sørget for at det er blevet et godt redskab. Det skal EU ikke have lov at ødelægge.

– Jeg forlanger, at Mette Frederiksen med det samme giver EU-kommissionen besked om at blande sig uden om. Hvis den ikke vil det, må den danske regering kræve en dansk undtagelse fra EU´s social og arbejdsmarkedspolitik. Det krav burde være stillet allerede da EU-domstolen blandede sig i konfliktretten, men det er ikke for sent.

Se Ekstrabladets omtale

Link til Ekstrabladets omtale