Mette F. vil skære i sygedagpengene

Ekstrabladet har lørdag og søndag d. 12.-13. oktober haft nogle gode artikler om vilkårene for langtidssyge. Det har inspireret mig til følgende læserbrev, som jeg har sendt til Ekstrabladet.

Mette F. vil skære i sygedagpengene

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen fører sig frem med at hun forhandler med “forligskredsen” (dvs. højrefløjen) om at afskaffe varighedsbegrænsningen på sygedagpengene. Det gør hun aldeles ikke. Hendes eget forslag går ud på at NEDSKÆRE sygedagpengeperioden fra 52 til 26 uger! Det vil iflg. hende selv ramme ca. 9000 mennesker om året. Besparelsen vil hun bruge til at sikre kontanthjælp til de ca. 1400, der hvert år mister forsørgelsen helt, på grund af kontanthjælpsreglerne. Hvorfor er det de syge selv, der skal betale den forbedring? Det er jo ikke småpenge vi taler om. Forskellen mellem sygedagpenge og kontanthjælp er ca. 7000 for en enlig og ca. 4000 for en forsørger. Det er vel også en slags penge sidst på måneden, især hvis det er en indtægtsnedgang man skal leve med i årevis, på grund af lange sagsbehandlingstider og næsten totalt stop for førtidspension. I øvrigt er der ikke noget forlig på dette område. Mette Frederiksen kan uden problemer indfri regeringsgrundlagets løfte om at afskaffe varighedsbegrænsningen på sygedagpenge sammen med Enhedslisten. Det koster 290 mio. om året. Hvorfor vil hun ikke det? Fordi der skal være råd til skattelettelser til aktionærerne?