Ros til LO og FTF der vil hjælpe reformramte

Enhedslisten roser fælles udspil fra LO og FTF, der kommer med en række konkrete forslag til at forbedre vilkårene for borgere, på kanten af arbejdsmarkedet. Deres anbefalinger må være tvangslæsning for beskæftigelsesminister Mette Frederiksen.

Enhedslistens socialordfører Finn Sørensen siger:

– Udspillet fra LO og FTF burde være tvangslæsning for en beskæftigelsesminister. Her er en sand overflod af gode konkrete forslag, der kan give en reel hjælp til unge, til langtidssyge, til mennesker med handicap når det drejer sig om at blive hjulpet tilbage på arbejdsmarkedet, og styrke deres retssikkerhed. Det gælder ikke kun forslaget om at bruge revalideringen, som det gode redskab, det nu engang er. Der er også forslag om at sikre borgerne rettigheder til ressourceforløb. om at sikre sygedagpenge til de langtidssyge, indtil de kan komme i jobafklaringsforløb, og om at sikre en uddannelsesgaranti til de unge kontanthjælpsmodtagere.

– LO og FTF fortjener stor ros for at være gået sammen om det udspil. Deres forslag sætter fingeren på de fleste af de fejl der er begået med reformerne af førtidspension, fleksjob, kontanthjælp og sygedagpenge. Desværre kritiserer de ikke det faktum, at reformerne betyder en drastisk indtægtsnedgang for tusindvis af mennesker, der i forvejen ikke er i stand til at forsøge sig selv. Det er også ærgerligt, at LO og FTF adresserer alle deres krav til Carsten Koch udvalget, i stedet for at kræve dem gennemført her og nu. Så indviklet er det jo heller ikke, og med Carsten Kochs kommissorium er der ikke meget af det, der bliver tilgodeset.

– Det skal ikke forhindre Enhedslisten i at stille en række af forslagene i forhandlingerne om Finanslov 2015. Jeg har derfor allerede stillet Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen et § 20 spørgsmål, hvor hun bedes tilkendegive sin holdning til de konkrete forslag her og nu, så hun er velforberedt når vi mødes ved forhandlingsbordet!

Finn Sørensen

MF Enhedslisten

Socialordfører

61 62 51 87

Læs LO og FTF´s anbefalinger her