Sådan en regering vil vi gerne have!

I Ugebrevet A4 fortæller den nye svenske statsminister Stefan Löfven om sit program. Her er den pressemeddelelse jeg har udsendt i den anledning:

Enhedslisten er begejstret for udmeldingerne fra den svenske statsminister Löfven i ugebrevet A4: Slut med tyrkertroen på skattelettelser som vejen ud af krisen. Der skal skabes rigtige job. Profitten skal ud af velfærden. Der skal være minimumskrav til kvaliteten i ældrepleje og andre velfærdsopgaver. Der skal mere tryghed til de arbejdsløse. Der skal gøres op med “new public management” – de offentligt ansatte skal generobre magten over deres eget arbejde, det gavner kvaliteten.

Enhedslistens socialordfører og næstformand i Folketingsgruppen Finn Sørensen siger:

– Det er rart at se, at socialdemokrater kan komme med andre bud på samfundets udvikling, end at videreføre de borgerliges økonomiske politik. Her kan de danske socialdemokrater lære noget.

– Vi fik en god finanslovsaftale, der lappede noget på de ulykker, regeringen har lavet sammen med højrefløjen de sidste 2-3 år. Men der skal mere til, for at vinde et valg. “Rød bloks” vælgere vil have indfriet løfterne om en anden politik – det var de løfter, der flyttede de afgørende stemmer i 2011.

– Det må vække til eftertanke hos de danske socialdemokrater, at deres svenske kolleger rent faktisk vandt valget på et opgør med den liberalistiske politik, som de borgerlige står for. Vi kan kun anbefale Helle Thorning-Schmidt og Bjarne Corydon at tage ved lære af deres svenske kolleger. Det kan nås endnu.

http://www.ugebreveta4.dk/ingen-skal-tjene-penge-paa-at-saenke-kvalitete…