Ville Manu sove i sådan en seng?

Nedskæringerne i ældreomsorgen fortsætter i kommunerne, trods ældremilliarden. I sidste uge kkom det frem, at Allererød kommune skærer rengøringen ned til hver 3. uge. I samme uge kom det frem, at fire ud af 10 plejehjem sjusker med madsikkerheden. I denne uge er det så Hørsholm Kommune, der enstemmigt har besluttet, at de ældre kun skal have skiftet sengetøj hver 4. uge. Her er min pressemeddelse:

– Det er skræmmende, at en kommunalbestyrelse kan synke så dybt i sin spareiver, at den kun vil skifte lagner hos de ældre hver 4. uge. Det er en uværdig behandling at give de ældre. Det er også en trussel mod deres helbred. Enhver ved, at dårlig hygiejne fører til flere sygdomme, med flere indlæggelser til følge.

– Hvad tænker de dog på i Hørsholm Kommune? De har del i en ældremilliard, så hvorfor sparer de på omsorgen til de ældre? Hvordan kan socialdemokrater og DF støtte noget sådant?

– Ministeren må forholde sig til, om han synes det er rimeligt, og hvad han vil gøre ved det. Ministeren har afvist forslag fra FOA m. fl. om en “værdighedsgaranti”, han har afvist Enhedslistens forslag om klare rettigheder i loven til et minimum af praktisk hjælp og personlig pleje. Men hvad vil han så gøre, for at forhindre den slags? Skal der slet ikke være nogen grænse for, hvor dårligt vi behandler vore ældre? Hvorfor byder vi vores ældre nogle vilkår, som vi aldrig selv ville acceptere?