Skattekroner skal ikke bruges til social dumping

3F rapport dokumenterer, at knapt halvdelen af kommunerne som konsekvent stiller krav om ordentlige løn og ansættelsesvilkår, når de udliciterer. Enhedslisten mener, det er pinligt for KL, og kræver lovgivning. Her er min pressemeddelelse, og links til relevante artikler.

– 3F rapporten er virkelig pinlig for KL. Sidste år påstod de, at stort set alle kommuner bruger arbejdsklausuler, når de sender opgaver i udbud. Men 3F dokumenterer, at det kun er lidt under halvdelen, der bruger arbejdsklausulerne konsekvent, og det halter gevaldigt med kontrollen.

– Det ser endnu værre ud, når det gælder uddannelsesklausuler. Det er en skandale, når vi mangler mere end 10.000 arbejdspladser.

– 3F rapporten viser, at det er nødvendigt med lovgivning, som pålægger alle offentlige myndigheder og offentlige virksomheder at stille krav arbejds- og uddannelsesklausuler, når de sender opgaver i udbud.

– Det kan ikke være noget politisk problem. Alle er enige om, at selvfølgelig skal skattekroner ikke kunne misbruges til social dumping. Spørgsmålet er nu: Skal vi leve op til skåltalerne, eller skal fodslæberne have vetoret? Jeg vil derfor stille forslag i folketinget, der kan sikre, at vi får alle med.

Læs 3F rapporten her

Politiken: Flere kommuner får værn mod social dumping

Finn Sørensen spørgsmål til beskæftigelsesministeren

Finn Sørensen: 3F rapport pinlig for KL