Stop for modregning af tyveriforsikring i kontanthjælp

Enhedslisten er forarget over, at Vordingborg kommune modregner kontanthjælpsmodtagere for udbetaling fra en indboforsikring. Partiet vil have beskæftigelsesminister Henrik Dam til at indkalde til en forhandling med Enhedslisten, S, SF og DF, der alle mener, at der skal kigges på reglerne. Her er min pressemeddelelse.

Enhedslistens socialordfører Finn Sørensen siger:

– Det er fuldstændig urimeligt at modregne kontanthjælpsmodtagere for udbetaling fra en tyveriforsikring. De har fået ødelagt ting i hjemmet og stjålet værdier. De har ikke for mange penge i forvejen, men kommunen mener åbenbart det er “luxusvarer”. Det siger noget om den ringeagt, der har bredt sig over for de arbejdsløse.

– Beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen må melde klart ud, om han synes det er rimeligt, og hvad han vil gøre ved det. Enhedslisten opfordrer ham til at indkalde Enhedslisten, S, SF og DF til forhandling. Alle partier har meldt ud, at de gerne vil kigge på reglerne.

– I det hele taget trænger modregningsreglerne til et grundigt eftersyn. I august 2014 stillede jeg spørgsmål, om ministeren synes det er rimeligt at modregne et løntilgodehavende i kontanthjælpen. Det har jeg stadig ikke fået svar på. Det bør også indgå i forhandlingerne.

Finn Sørensen

MF Enhedlisten

Socialordfører

61 62 51 87