Minister bør ændre reform af førtidspension

Ny rapport retter hård kritik mod reformen af førtidspension og fleksjob. Enhedslisten kræver, at beskæftigelsesministeren ændrer reformen. Her er min pressemeddelelse og links til rapporten.

– Iben Nørups rapport bekræfter de mange henvendelser vi får fra borgere og socialrådgivere. Det er en vanvittig ide, at presse syge mennesker økonomisk og arbejdsmæssigt. Det bliver de ikke raske af, tværtimod. De får endnu mindre overskud til at leve et nogenlunde almindeligt liv, og får det ofte værre helbredsmæssigt.

– Det kan ikke nytte, at partierne bag reformen tørrer ansvaret af på kommunerne. Ankestyrelsen har givet kommunerne medhold i, at man kan jage syge mennesker i fleksjob på 2 timer eller mindre om ugen. Det viser, at det er loven, det er galt med.

– Nu må ministeren erkende, at reformen af førtidspension og fleksjob er og bliver en spareøvelse, der skal finansiere skattelettelser til de velbjergede. Men prisen betales af mennesker med kroniske sygdomme og handicap. Reformen skal ændres, så disse mennesker hjælpes til et bedre liv.

Iben Nørups rapport

Finn Sørensen spørgsmål om ministerens kommentar til Iben Nørups rapport

Finn Sørensen spørgsmål om ministerens kommentar til SFI rapport