EL: Venstre vil kaste tusindvis af børn ud i fattigdom

Venstre misbruger tal fra Økonomi- og Indenrigsministeriet til at fremstille det, som om kontanthjælpsmodtagere vader i mælk og honning. De vil genindføre kontanthjælpsloftet, hvilket vil kaste tusindvis af børn ud i fattigdom. Enhedslisten opfordrer en samlet “rød blok” til at tage skarpt afstand fra Venstres politik

– Det ren demagogi, når Hans Andersen og Cepos fremstiller det som om, kontanthjælpsmodtagere vader i guld og grønne skove. Når kontanthjælpsmodtagere sammenlagt kan opnå indtægter på omkring 300.000 så skyldes det, at de kan få børnecheck, børnetilskud, boligsikring og friplads i daginstitutioner. Men det er ydelser som alle lavtlønnede med samme lave indkomst som en kontanthjælpsmodtager har ret til. Det har indtil nu ikke lavtlønnede fra at tage arbejde, selvom gevinsten målt i kroner og ører er ganske lille.

– Venstre og resten af blå blok vil genindføre kontanthjælpsloftet. Det betyder, at kontanthjælpsmodtagere ikke får samme ret til børnecheck, børnetilskud, boligsikring og friplads i daginstitutioner som andre med lave indtægter. Det er ren diskrimination af kontanthjælpsmodtagere, og det vil kaste tusindvis af børn ud i fattigdom, til skade for børnene, deres familier og hele samfundet.

– Det er det rene vrøvl, at der kommer flere i arbejde, fordi man kaster flere ud i fattigdom. Det handler kun om en ting: At de laveste lønninger skal presses endnu længere ned, hvilket bliver konsekvensen af lavere ydelser til de arbejdsløse. Der kommer ikke flere arbejdspladser af den grund .

– Venstre lokker de lavtlønnede med skattelettelser. Men det bliver betalt af nedskæringer i velfærden og mere brugerbetaling, og så er de lavtlønnede lige vidt. Jeg savner virkelig at Statsministeren og en samlet “rød blok” går hårdt i rette med Venstre, Dansk Folkeparti og de andre borgerlige partier. Det er en oplagt lejlighed til at vise, at det ikke er ligegyldigt, hvem der får regeringsmagten efter næste valg.