Bedre bemanding på plejehjem

DR dokumenterer 12. april 2015, at lidt over halvdelen af kommunerne kun har 1 nattevagt på plejehjemmene. Det er helt uforsvarligt, mener Enhedlisten, der kræver bedre bemandinger. Her er min pressemeddelelse.

– Der er ingen tvivl i mit sind om, at det er de stadigt mere skrabede bemandinger, der er årsagen til de forfærdelige historier om omsorgssvigt på landets plejehjem, som vi har hørt de seneste år. Det er ikke et værdigt liv, vi byder vore ældre. Det bekræftes også af formanden for plejehjemslederne Ole Mørk Nielsen, og af Ældresagen, som får mange henvendelser om dette.

– Det er uansvarligt, at der kun er en enkelt nattevagt til 20-30 plejehjemsbeboere, nogle steder endnu flere, hvoraf mange er demente. Derfor har Enhedslisten længe krævet minimumsbemandinger på landets plejehjem. Der skal også laves nationale retningslinjer for personalets uddannelsesniveau, boligernes indretning og andre forbedringer, som kan sikre gode rammer for et værdigt liv for de ældre.

– Vi er glade for, at det omsider er lykkedes at overbevise socialministeren og folketingets socialudvalg om, at nu skal vi have gennemført den grundige undersøgelse af situationen på plejehjemmene, som Enhedslisten længe har foreslået. Men undersøgelsen skal ikke være en syltekrukke. Vi skal allerede nu i gang med at diskutere, hvordan vi kan forbedre bemandingerne og skabe bedre rammer for et værdigt liv for beboerne.

Baggrund: DR 21 søndag viste en skræmmende rapport om situationen på plejehjemmene. Omtalt her

Folketingets socialudvalg har for nylig, på Enhedslistens initiativ, vedtaget en beretning, der kræver en grundig undersøgelse af situationen på landets plejehjem. Socialministeren er enig i, at en sådan undersøgelse skal iværksættes. Se beretningen her