Mette F. svækker fagbevægelsen i dagpengesagen

I Berlingske d.d. afvisre Mette Frederiksen at udnytte mulighederne for at presse Lars Løkke ved et alternativt flertal med DF. Det svækker lægger gift for en god løsning i dagpengesagen, og svækker fagbevægelsens muligheder. Her er min pressemeddelelse.

– Det er direkte ødelæggende, at Mette Frederiksen afviser at benytte sig af et flertal med DF for at presse Lars Løkke til at tilføre flere penge til dagpengesystemet. Enhver kan sige sig selv, at man kan ikke løse problemet med de 56.000, der allerede har mistet deres dagpengeret og de 14.000 der følger efter hvert år, for de samme penge. Rammen skal sprænges. Det er der en mulighed for, hvis Mette Frederiksen vil – men det vil hun åbenbart ikke!

– Det giver selvfølgelig arbejdsgiverne blod på tanden i dagpengekommissionen, at Mette Frederiksen direkte afviser at presse Lars Løkke. Omvendt svækker det fagbevægelsens muligheder, og det kan blive et argument for de kræfter i fagbevægelsen der mener at man skal medvirke til en fælles anbefaling fra kommissionen, selvom det betyder, at nyuddannede og dem med de kortvarige, lavtlønnede job kommer til at betale prisen for nogle forbedringer af genoptjeningsreglerne.

– Socialdemokraterne holder sommergruppe møde i morgen. Jeg vil kraftigt opfordre Mette Frederiksen til at melde klart ud, at hun vil gøre alt for at presse Lars Løkke til at udvide den økonomiske ramme for en løsning af dagpengeproblemet. Det skylder hun de mange tusind der mister dagpengeret. Det skylder de mere end 2 mio. lønmodtagere der troligt betaler til A-kassen i forventning om tryghed, når de bliver arbejdsløse. Det skylder hun de fagforeninger, som kæmper for et trygt dagpengesystem.