Hver en krone tilbage til indsats mod social dumping

Skat har skrabet 445 mio. ind på indsats mod social dumping. Samtidig skærer regeringen ned på indsatsen. Det glade vanvid, siger Enhedslisten, og kræver, at hver en krone, Skat driver ind, skal bruges til en skærpet indsats. Her er min pressemeddelelse:

Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører Finn Sørensen siger:

– Det skriger til himlen at Regeringen og Dansk Folkeparti skærer ned på indsatsen mod social dumping. Der er tværtimod behov for en øget indsat. Måske passer det dem meget godt, at østeuropæiske firmaer kan dumpe lønnen, vel vidende at det lægger pres på lønningerne og svækker fagbevægelsen.

– Det bliver endnu mere grotesk, når man ser på, at Skat gennem de sidste 4 år har skrabet 445 mio. ind, netop i kraft af den øgede indsats, som Enhedslisten og den tidligere regering gennemførte. Iflg. eksperter er indtægterne måske endnu større.

– Jeg vil nu tage fat i ministeren, og have fuld klarhed over både nedskæringer og Skats indtægter. Jeg vil samtidig kræve, at hver en krone Skat har inddrevet og inddriver fremover, bliver ført tilbage til en øget indsats imod social dumping.

– Jeg vil samtidig holde skarpt øje med, om Dansk Folkeparti vil bruge deres nøglerolle i finanslovsforhandlingerne til at støtte dette krav, eller om de også på det område er villig til at sælge ud af lønmodtagernes krav til gengæld for stramninger over for fattige og udsatte.

Fagbladet 3F: Frit spil for social dumping i 2018

Fagbladet 3F: Skat scorer 445 mio.