DF svigter pensionisterne

Kr. Thulesen Dahl lovede i foråret 2016 at han ikke ville skære i boligydelsen. Men Finanslovsforslaget for 2017 indeholder en besparelse på 200 mio. på boligydelsen. På et møde i Beskæftigelsesudvalget i dag har ministeren oplyst, at det bygger på en aftale med Dansk Folkeparti. Her er min pressemeddelelse.

– Sidste år greb vi Dansk Folkeparti med fingrene langt ned i pensionisternes lommer, da de stod bag et lovforslag som drastisk forringede boligydelsen for ca. 200.000 pensionister. DF trak sin støtte til lovforslaget, men nu kommer det frem i lyset, at det kun var på skrømt. Ifølge beskæftigelsesministeren står DF bag en aftale om, at der skal spares 200 mio. på pensionisternes boligydelse i 2017. Besparelsen er da også allerede indregnet i finanslovsforslaget.

– Det er ganske enkelt umuligt at spare på pensionisternes boligydelse uden at ramme fattige pensionister. Iflg. ATP, så er mere end 90 % af modtagerne af boligydelse pensionister med lav eller meget lav indtægt. Det er helt igennem asocialt, og en uhyggeligt eksempel på, at når DF skal vælge mellem Lars Løkke og pensionisternes ve og vel, så vælger de Lars Løkke.

– Jeg kræver et klart svar fra Dansk Folkeparti. Nu må de ud af busken! Har regeringen en aftale med dem om at skære i boligydelsen, eller har den ikke? Vil DF leve op til Kristian Thulesen Dahls løfte fra maj 2016 om ikke at skære i pensionisternes boligydelse. Eller er Thulesen Dahl virkelig parat til at sælge sin gamle bedstemor – eller i hvert fald hendes boligydelse – til gengæld for nogle flere stramninger over for flygtningene? 

Baggrund:
Dansk Folkeparti har forpligtet sig til at spare 200 mio. kr. på pensionister i lejebolig allerede i 2017.
I 2025 vil DF skære 1,2 mia. kr. (før tilbageløb).
Varigt vil DF skære ca. 2 mia. kr. på pensionister i lejebolig (før tilbageløb).

Se finansministerens svar til Enhedslisten ifm. behandlingen af Finansloven for 2016, hvor aftalen blev indgået, her og her

Og se Thulesen Dahls løfte til pensionisterne her