Job og uddannelsesgaranti til de ledige

Den 14. juli sendte jeg dette indlæg til mit forbunds Fagbladet. Spændende at se, om de bringer det.

Garanti til de ledige!
Tak for Forbundssekretær Per Christensen, fordi han sætter fokus på Dansk Folkepartis og regeringens dagpengeforringelser. Det vil ramme tusindvis af 3F´ere og andre, der i årevis har betalt deres A-kassekontingent i den tro, at der ville være noget at leve af, når de blev arbejdsløse. Det er en af mine mærkesager som folketingskandidat at gøre noget ved det. Enhedslisten foreslår ganske enkelt, at de ledige får en garanti: Ingen skal miste deres dagpenge, hvis de står til rådighed for job og uddannelse. Vi skal også have genindført reglen om, at genoptjening af dagpenge kun kræver 26 ugers arbejde og ikke 52 uger, som regeringen har indført. Men De Radikale er et problem. De var med til at forringe dagpengene. De er med i attentatet på efterlønnen. Vi skal have et rent rødt flertal!

Finn Sørensen
Folketingskandidat for Enhedslisten i København Storkeds og næstformand i 3F Industri og Service Kbh.