Enhedslisten i arbejdstøjet

Her er min nytårshilsen til valgkredsen, sendt til en række lokalblade, og bragt i Brønshøj Husum Avisen: Enhedslisten vil skabe 100.000 nye arbejdspladser.

Helle Thorning-Schmidt fik nogle barske første 100 dage. Lars Løkke har ikke selv noget at byde på, så er det nemmere at skælde ud på den nye regering. Det har Lars Løkke brugt alle 100 dage på – bortset fra de dage, hvor han må forsvare sig mod kritik af magtmisbrug og løgne om krigene i Irak og Afghanistan.

I Enhedslisten er vi godt tilfredse med finanslovsaftalen med den nye regering. Her er “kickstart” af økonomien, som skaber en masse nye arbejdspladser. Vi har fået afskaffet fattigdomsydelserne. Der kommer flere pædagoger i daginstitutionerne og færre elever i klasserne. Der kommer en kraftig indsats mod misbrug af udenlandsk arbejdskraft, og mange andre gode ting.

Det ændrer ikke på, at vi står over for store udfordringer i 2012, med stigende arbejdsløshed som den største. Mere end 200.000 mennesker søger et arbejde, som ikke er der. I gennemsnit er der 10 arbejdsløse for hvert ledigt job, i industrien er det 40 til 1! Ungdomsarbejdsløsheden er eksploderet gennem de sidste 3 år, der er nu mere end 50.000 unge uden uddannelse eller arbejde – og krisen er ikke slut endnu.

På den baggrund er det helt i skoven, når beskæftigelsesminister Mette Frederiksen snakker om, at dagpenge og kontanthjælp ikke er noget “tag-selv-bord” og når socialminister Karen Hækkerup snakker om “krævementalitet”. Enhver ved, at man skal stå til rådighed for arbejde og uddannelse, ellers bliver kassen smækket i.

De skulle hellere koncentrere sig om at skaffe arbejde og uddannelse til de mange der gerne vil, men ikke kan få nogen af delene. Dét står øverst på Enhedslistens arbejdsseddel for 2012. Vi har en plan for at skabe 100.000 arbejdspladser. Der ligger mere end 1000 mia. kroner i pensionskasserne. Lad os sætte nogle af dem i spil til at skabe grønne jobs. Det er godt for el- og varmeregningerne, det er godt for klimaet, det er godt for velfærden – hvad venter vi på?

Enhedslisten er i hvert fald i arbejdstøjet – og ønsker alle et godt nytår!

Finn Sørensen
Medlem af Folketinget for Enhedslisten
Valgt i København Storkreds 

Husk det offentlige møde hos Enhedslisten Brønshøj-Vanløse d. 11. januar: Læs mere

Kom til 100 dages eksamen ved en kaffeknallert: Læs mere