Enhedslisten hilser grønlandsk regering velkommen

Enhedslisten hilser ny grønlandsk regering velkommen

“Det er positivt at man vil sikre de grønlandske fagforeninger forhandlingsret ved Storskalaprojekter” siger Enhedslistens grønlandsordfører Finn Sørensen, der hilser den nye grønlandske regering velkommen: – “Men det er bekymrende, at man vil begynde at udvinde uran”.

Finn Sørensen siger:

– Enhedslisten ønsker Grønlands nye landsstyreformand Aleqa Hammond tillykke med regeringsdannelsen. Vi havde selvfølgelig gerne set vores samarbejdspartner IA fortsætte i regeringen, eller være med i en bred koalition med Siumut.

– Når det er sagt, så tyder den nye regerings grundlag på, at den har øje for de store udfordringer, som Grønland står over for i disse år. Vi kan kun håbe, at der trods en hård valgkamp, kan etableres et bredt samarbejde i Inatsisartut om at møde disse udfordringer. Det er dog bekymrende, at man vil begynde at udvinde uran, men trods alt positivt, at det åbenbart ikke sker med henblik på eksport.

– Det er positivt, at den nye regering vil genvurdere Storskalaloven for at sikre, at de grønlandske fagforeninger får forhandlingsret og understreger vigtigheden af beskæftigelse til grønlændere. Vi håber, at loven bringes i overensstemmelse med internationale konventioner om arbejder- og menneskerettigheder, hvilket er en forudsætning for at Enhedslisten kan stemme for arbejds- og opholdstilladelser til de udenlandske arbejdere.

– Regeringsgrundlaget nævner, at der skal tages skridt til hjemtage udlændingepolitikken til grønlandsk kompetence. Det er i fuld overensstemmelse med Selvstyreloven, så Enhedslisten vil naturligvis støtte grønlænderne i denne proces. 

Bilag Størrelse
Koalitionsaftale marts 2013.pdf 577.09 kB