Regeringens politik skaber flere hjemløse

1000 flere hjemløse, de fleste unge, er det sørgelige resultat af satspuljepartiernes hjemløsestrategi. Enhedslisten mener, at der kommer flere hjemløse på grund af regeringens reformer af kontanthjælp og SU. Enhedslisten vil holde regeringen fast på målsætningen om at bekæmpe ulighed og fattigdom.

Enhedslistens social- og kommunalordfører Finn Sørensen siger:

– Der er gode ting i hjemløsestrategien, men det er helt tydeligt ikke nok. Regeringen må se i øjnene, at især de meget lave ydelser til unge spiller en stor rolle. Hvem kan leve et anstændigt liv for kr. 5.700 før skat til at dække alle udgifter? Det øger faren for at de unge bliver sat på gaden.

– Enhedslisten har, sammen med regeringen, hjulpet nogle af de mest udsatte grupper, ved at fjerne fattigdomsydelser, sikre hjælp til at betale huslejen og give tilskud til tandpleje. Men det forslår som en skrædder i helvede, når regeringen med den anden hånd skaber nye fattigdomsydelser ved at skære i kontanthjælp og SU. Det fører til endnu flere fattige og hjemløse.

– Regeringen må erkende at menneskers økonomi er helt afgørende for at undgå hjemløshed og sociale problemer. Vi vil holde regeringen fast på dens egen målsætning om at mindske ulighed og fattigdom. Der skal fastsættes en fattigdomsgrænse, og den skal have konsekvenser i form af den økonomi vi sikrer til de udsatte grupper, så de ikke sættes ud af deres bolig.

Rapport om hjemløsestrategien: http://www.sm.dk/Nyheder/Sider/Vis%20Nyhed.aspx?NewsItem=976

Fakta om regeringens kontanthjælpsreform:

– Unge op til 30 tvinges på uddannelse til en sats af kr. 5.700 for en enlig

– Samlevende kontanthjælpsmodtagere modregnes i formue og ægtefællens indtægt