Kommuner skal ikke udleje syge som vikarer

Avisen.dk bringer i dag en historie om, at nogle kommuner på forsøgsbasis vil leje fleksjobbere ud som vikarer. Enhedslisten tager skarp afstand fra ideen.

– Det er en tåbelig ide at ansætte svage fleksjobbere i kommunen, for derefter at leje dem ud som vikarer. Det er overhovedet ikke meningen med den aftale Enhedslisten og regeringen har lavet i forbindelse med finansloven.

– De forsøg Enhedslisten har aftalt, er møntet på særligt svage fleksjobbere, som ikke umiddelbart er parat til at indgå i det pulveriserende liv som ansatte på en virksomhed, og som kan have ansættelsen i kommunen som et sikkerhedsnet, hvis det ikke fungerer. Denne gruppe skal have særlig støtte og omsorg, og ikke sendes ud som vikarer.

– Jeg har omgående rettet henvendelse til beskæftigelsesminister Mette Frederiksen, for at få hende til at forklare kommunerne og hendes egen Styrelse for Fastholdelse og Rekruttering, at de er helt galt på den. Jeg vil nøje følge sagen.