Derfor stemmer jeg på Folkebevægelsen mod EU

Den 25. maj er der valg til EU-Parlamentet. Jeg stemmer på Folkebevægelsen mod EU. Læs her, hvorfor.

Enhedslisten stiller ikke selv op til EU-parlamentsvalget. Men Folkebevægelsens spidskandidat Rina Ronja Kari er medlem af Enhedslisten, og vi har en hel række dygtige folk på listen, man trygt kan sætte kryds ved. Se Enhedslistens kandidater på folkebevægelsens liste her.

Enhedslisten og Folkebevægelsen har haft et tæt samarbejde i 25 år. Folkebevægelsen sidder i den venstreorienterede gruppe i EU-parlamentet, og stemmer solidarisk og grønt. Vi har brug for Folkebevægelsen til at holde øje med EU-systemet og til at forsvare vores velfærdssamfund imod EU’s nedskæringspolitik.

Folkebevægelsen står imod

Vi skal til valg i en tid, hvor EU’s krisepolitik gennem de seneste år har betydet at 27 mio. europæere står uden arbejde, og mange flere er blevet fattige. De fattigste i Europa har betalt for den krise, der blev udløst af banker og spekulanter. Det er usolidarisk politik og truer det velfærdssamfund, vi har opbygget gennem generationer. En stemme på Folkebevægelsen er en stemme imod EU’s fejlslagne nedskæringspolitik, social dumping og velfærdsforringelser. Læs Rinas Mærkesager.

EU skal ikke bestemme alt

Desværre forhindrer EU’s regler os i at gøre rigtig mange fornuftige ting. Det gælder både, når Danmark er underlagt EU-krav om at skulle spare i kommunerne – men også i det helt nære, hvor EU’s regler forhindrer, at Danmark må forbyde farlige kemikalier i fx solcreme til børn, tandpasta og kosmetik. Folkebevægelsen mener, at vi skal have mulighed for at gå foran og lave bedre beskyttelse for mennesker, dyr og miljø – også selv om det er i strid med EU’s regler for det indre marked. Læs Rinas blog om hormonforstyrrende stoffer her.

Folkebevægelsen er vagthund i EU

Folkebevægelsen arbejder for mere demokrati og åbenhed. Ofte er det Folkebevægelsen, der har afsløret rod i EU’s budgetter og stillet krav om åbenhed og større kontrol med lobbyister. Senest har Rina Ronja Kari fået vedtaget to nye krav til kommissionen, der skal undersøge svindel med EU-støttemidler til udflytning af arbejdspladser. Læs mere om hvordan Rina får undersøgt støtte til Coloplast her.

Her er 10 gode grunde til at stemme på Folkebevægelsen mod EU.

Jeg ønsker alle et godt valg.

Finn Sørensen
Enhedslisten
Medlem af Folketinget