Corydon skal stoppe Cimber-fidus

Enhedslisten giver fuld støtte til SAS-arbejderne, og kræver at Corydon stopper SAS´ forsøg på at forringe deres vilkår. Partiet fremsætter forslag om ændring af lovgivningen om virksomhedsoverdragelse.

Enhedslistens social-dumping ordfører Finn Sørensen siger:

– Som skatteyder er jeg medejer af SAS, og jeg skammer mig dybt over den måde SAS behandler deres medarbejdere på. Dybest set er det jo samme holdning som Ryanair har. SAS vil have at flypersonalet skal betale regningen for krisen i branchen. Jeg kan kun opfordre alle lønmodtagere til at bakke SAS-arbejderne op, det kan blive jeres tur næste gang!

– Hvad mener Bjarne Corydon om det? Som repræsentant for mig og de andre skatteydere, kræver jeg at han klart og tydeligt siger til SAS ledelse at det er uacceptabelt, og at det må stoppe. Regeringen forsøger på andre områder at bekæmpe social dumping, men så må den også sørge for at det ikke sker i de virksomheder, staten er medejer af.

– SAS udnytter et kæmpe hul i loven om virksomhedsoverdragelse, der betyder, at overenskomsterne ikke er beskyttet. Det bliver udnyttet af utallige private og offentlige virksomheder til at forringe vilkårene for de ansatte, når opgaverne bliver overdraget til andre virksomheder. Enhedslisten har flere gange, og senest ved finanslovsforhandlingerne, foreslået at det hul blev stoppet. Nu fremsætter vi selv forslaget i Folketinget. Det burde være en selvfølge, at regeringen stemmer for det!