Skuffet over Henrik Dam

LO og FTF er kommet med 6 punkter til indsatsen mod social dumping. Beskæftigelsesministeren afviser et af de helt centrale forslag om at der skal stilles krav om ordentlige løn og ansættelsesvilkår i alle offentlige kontrakter (obligatoriske arbejdsklausuler). Her er min udmelding til medierne om det.

Enhedslisten roser 6 forslag fra LO-FTF om indsats mod social dumping, men er skuffet over at beskæftigelsesministeren undsiger forslaget om obligatoriske arbejdsklausuler i offentlige kontrakter.

Enhedslistens social dumping ordfører Finn Sørensen siger:

– Det er rigtig godt, at LO og FTF har fundet fælles fodslag i kampen mod social dumping, især når deres forslag er så gode som de er. Vi støtter alle 6 punkter varmt, og opfordrer alle partier i “rød blok” til at gøre det samme.

– Beskæftigelsesministeren siger, han er positiv over for LO og FTF´s krav. Men desværre har han allerede afvist et af de helt centrale krav om obligatoriske arbejdsklausuler i offentlige kontrakter. Alle i “rød blok” bør da være enig med LO og FTF om, at skattekroner ikke skal kunne misbruges til social dumping.

– I Enhedslisten er vi glade for samarbejdet med denne regering om indsatsen imod social dumping. Det er i sig selv et argument for at holde Lars Løkke væk fra magten, for så bliver indsatsen lig nul. Men regeringen er for frygtsom, for bange for EU, for bange for arbejdsgiverne. Vi skal turde bruge de redskaber der virker!

Baggrund:

Læs om LO-FTF forslagene her

28. april havde Enhedslisten to beslutningsforslag til behandling i Folketinget, som begge blev afvist af regeringen. Regeringen og socialdemokraternes ordfører ville ikke støtte et krav om obligatoriske arbejdsklausuler i offentlige kontrakter.

B 85 om arbejdsklausuler i offentlige kontrakter. Se forslaget og debatten her

B 110 om lov om kædeansvar for hovedentreprenører. Se forslaget og debatten her