Venstre manipulerer igen-igen

Endnu engang er Venstre taget i at komme med forkerte eksempler og bruge vildledende tal i kontanthjælpsdebatten. Det får nu Enhedslisten til at beskylde Venstre for at manipulere i debatten om, hvorvidt det kan betale sig at arbejde. Her er min pressemeddelelse.

– Når Venstre siger, at det skal kunne betale sig at arbejde, mener de i virkeligheden, at mennesker på kontanthjælp skal behandles endnu dårligere. Det er simpelthen uforskammet, at Venstre bliver ved med at manipulere om, hvordan mennesker på kontanthjælp har det. Vi taler om nogle af de mennesker, der har det allersværest. Vi vil ikke finde os i, at de skal være jaget vildt i Venstres jagt på stemmer.

– Alle kneb gælder åbenbart i Venstres kampagne for at vildlede befolkningen om, at kontanthjælpen er for høj. Når Kristian Jensen bliver taget på fersk gerning, siger han bare, at det var skam en fejl, han “glemte” lige at skrive det rigtige. Og Løkke fremfører et eksempel, som han ikke har nogen former for dokumentation for. For et parti som bejler efter statsministerposten, kunne man godt forvente en større ihærdighed efter at holde sig til fakta.

– Venstres problem er, at de ikke dokumenterer deres påstand om, at det ikke kan betale sig at arbejde. Derfor finder de på alle mulige falske eksempler og fordrejede opstillinger. Den groveste er hele deres kampagne for kontanthjælpsloftet, hvor de “glemmer”, at folk med lave indtægter også har ret til boligsikring, børnecheck og børnetilskud og tilskud til friplads i daginstitutionen.

– Venstre kan ikke komme uden om, at der altid vil være en økonomisk gevinst for en kontanthjælpsmodtager, hvis man får et fuldtidsjob til overenskomstmæssig mindsteløn. De kan heller ikke bortforklare, at langt de fleste af dem, der ifølge Venstre ikke har noget ud af at gå på arbejde, de gør det alligevel.

– Hvorfor bliver Venstre så ved med sine manipulationer? Fordi deres dagsorden i virkeligheden er at presse folk til at arbejde for endnu lavere lønninger. Der er en sammenhæng mellem niveauet for dagpenge og kontanthjælp. Hvis de sociale ydelser bliver sænket, så følger lønnen med ned.

Baggrund:

Se mit indlæg i TV2 News

DR Faktatjek: Venstre bruger forkerte tal

AE-rådet: Danskerne arbejder – og det betaler sig

Ejer hængte plakater op for Løkke