Venstremand vil sænke dagpengesatsen

Lars Løkke Rasmussen har flere gange bedyret, at Venstre skam ikke vil sænke dagpengesatsen. Den 4. juni var jeg i Kanal Hovedstaden til debat med Venstremanden Michael Lange. Han gav udtryk for noget helt andet! 

På et tidspunkt siger Michael Lange, at kontanthjælp og dagpenge skal sættes ned, “så det kan betale sig at arbejde”. 14 minutter inde i udsendelsen spørger jeg ham, hvor meget dagpengesatsen skal sættes ned med. Jeg spørger et par gange, da han snakker uden om.

Først 16 minutter henne får jeg endelig et klart svar: Dagpengesatsen skal sættes ned med 3.-4.000 kr. “eller så meget at der er et økonomisk incitament til at arbejde”. Det var jo klar besked. Så er spørgsmålet: Står det helt for hans egen regning, eller siger han bare det højt, som de snakker om i Venstre, når vi andre ikke hører det. Hvad siger Lars Løkke til den udmelding?

Det var i øvrigt en udmærket debat, stille og rolig mand med nogle kedelige synspunkter!

Se hele udsendelsen her eller spol evt. frem til ca. 14 minutter.