Venstre skrotter indsats mod social dumping

Enhedslisten er vred over, at regeringsgrundlaget ikke nævner indsats mod social dumping med ét ord, og udfordrer DF på, om de vil være med til at presse Lars Løkke på det punkt. Her er min pressemeddelelse.

Finn Sørensen, Enhedslistens ordfører for indsats mod social dumping, siger:

– Under valgkampen bedyrede Venstre, at de skam også var modstander af social dumping, men det er ikke nævnt med ét ord i regeringsgrundlaget. Alt hvad der blev plads til, var en formaning til udenlandske virksomheder om at overholde reglerne på det danske arbejdsmarked. Men al erfaring viser, at formaninger ikke er nok. Der står altid grådige arbejdsgivere parat til at importere billig arbejdskraft fra Østeuropa, de skal holdes i kort snor og straffes hårdt, når de overtræder reglerne.

– I stedet for at dæmme op for social dumping åbner Venstre for mere af det. Regeringsgrundlaget lover direkte at sikre danske virksomheder lettere adgang til udenlandsk arbejdskraft. Det er heller ikke tilfældigt at Lars Løkke har udnævnt en tidligere formand for DA som beskæftigelsesminister. Den nye minister er som bekendt erklæret modstander af arbejdsklausuler og kædeansvar, så fagbevægelsen må være meget på vagt over for, at han ikke forsøger at rulle de forbedringer tilbage vi har nået på dette område.

– Det store spørgsmål bliver, om Dansk Folkeparti vil udfordre Lars Løkke og presse ham til en indsats imod social dumping. Det kan de gøre ved hjælp af stemmerne fra Enhedslisten og Socialdemokraterne. Men vil de leve op til deres valgløfter og presse Lars Løkke, eller vil de frede ham, fordi det er vigtigere for Dansk Folkeparti at lave asociale stramninger over for flygtninge, indvandrere og fattige i den 3. verden, end at sikre et effektivt værn for danske løn- og arbejdsvilkår?