Stop privatisering af ældrepleje

Så er den gal igen. Plejefirmaet “Tryghedsplejen” er gået konkurs. Det rammer de ældre i 11 kommuner. Vi skal have sat en stopper for privatiseringstvangen. Her er min pressemeddelelse.

– Den aktuelle konkurs i “Tryghedsplejen” er kun en i en lang række, og flere vil komme efter. Det er loven det er galt med. Loven pålægger kommunerne at lade private firmaer byde på opgaven og at lade borgerne vælge mellem forskellige leverandører. Nu ser vi resultatet: En voksende utryghed i forhold til om opgaven bliver løst.

– Det er helt urimeligt, at de ældre skal udsættes for den utryghed der opstår, når en privat leverandør ikke længere synes, der er profit nok i opgaven. Det kan heller ikke være rigtigt, at kommunerne skal udsættes for de ekstra omkostninger der giver, når de med timers varsel skal overtage opgaven. Det går ud over andre velfærdsopgaver

– Enhedslisten vil stille forslag om, at vi ophæver privatiseringstvangen. Det vil give alle kommuner mulighed for at beslutte, at de beholder opgaven på egne hænder, så de kan sikre borgerne den fornødne tryghed for at opgaven bliver løst. Så slipper de også for at bruge ressourcer på at sende opgaverne i udbud, på kontrol af leverandøren og for ekstra omkostninger når denne går konkurs.

– Vi har længe forsøgt at trænge igennem til regeringen og de andre partier i folketinget og i kommunalbestyrelserne landet over: Nu må de forholde sig til kendsgerningerne. Det er en myte, at det er bedre og billigere at overlade ældrepleje til de private. Det forholder sig stik modsat.