KL må have drukket af potten

Kommunernes Landsforening (KL) vil revurdere pensionen til 27.000 førtidspensionister. Det er et vanvittigt forslag, og uartigt at KL på denne måde øger utrygheden blandt førtidspensionister. Enhedslisten stiller modforslag om førtidspensionsbevis. Her er min pressemeddelelse.

– KL må have drukket af potten eller noget andet stærkt som har frataget dem dømmekraften. Hvordan kan de få sig selv til at foreslå, at alvorligt syge mennesker skal have frataget deres førtidspension og sendes ud på et arbejdsmarked, der allerede har vist, at der ikke er plads til denne gruppe borgere. Utrygheden blandt førtidspensionister er stor nok i forvejen, det er direkte uartigt af KL at kaste mere benzin på det bål.

– Der er sikkert nogle førtidspensionister, der gerne vil have lidt arbejde, for at supplere indtægten og for at være sammen med kolleger. Det giver loven kun begrænset mulighed for, og mit indtryk er, at denne gruppe ikke tør benytte sig af det, af frygt for at kommunen tager hele pensionen fra dem. Den frygt ser jo ud til at være vel begrundet med KL´s nye påhit.

– Hvis man virkelig vil give førtidspensionister en chance for at komme ind på arbejdsmarkedet, så må man for det første sørge for, at der er nogle jobs til dem. For det andet kunne man give dem et førtidspensionsbevis, således at de trygt kan prøve sig frem, i visheden om, at de ikke mister deres førtidspension, hvis de alligevel ikke kan gennemføre det.

Læs om KL´s forslag her