Pensionshykleri

Alle partier undtagen Enhedslisten, SF og Alternativet har i dag 13. november 2015 bakket op om en forhøjelse af pensionsalderen til 68 år. Enhedslisten mener, det er asocialt og usolidarisk, og rent hykleri, at partierne bag aftalen igen hæver pensionsalderen for danskerne, imens de selv kan trække sig tilbage med millionstor politikerpension mange år før befolkningen. Læs min pressemeddelelse:

– Det er jo grænseløst hykleri, at de politikere, der selv kan se frem til en millionstor politikerpension fra de enten fylder 60 eller de når efterlønsalderen, nu igen mener at danskerne skal blive endnu længere på arbejdsmarkedet. Hvis partierne vil hæve pensionsalderen for danskerne, burde de også have format til at ændre de gyldne pensionsordninger, så de følger de samme regler. Men sjovt nok er der altid dobbeltstander når det handler om politikernes egne privilegier .

– Forhøjelsen af pensionsalderen rammer hårdt blandt store grupper på arbejdsmarkedet, der allerede i dag ikke kan holde til at arbejde til efterløns- og folkepensionsalderen. Det bliver kun værre af de mange reformer af dagpenge, førtidspension, sygedagpenge og kontanthjælp. Det fører til en voksende gruppe, der er henvist til at leve af kontanthjælp eller ingen ting, til de kan gå på pension – hvis de lever så længe. Derfor vil Enhedslisten sammen med fagbevægelsen og alle gode kræfter drøfte, hvordan vi sikrer nogle rettigheder til tidlig tilbagetrækning på et værdigt forsørgelsesgrundlag, for de mange, der ikke kan holde til ræset.

– Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti taler om forbedringer af arbejdsmiljøet og forbedring af ordningen om seniorførtidspension. Det er fint nok. Men det er jo en ringe trøst for de mange der allerede i dag bliver ramt af en forhøjet efterløns- og pensionsalder. Hvis de mente noget med det, så stillede de krav om at gennemføre forbedringer af arbejdsmiljø og seniorførtidspension, før de stemmer ja til forhøjelse af pensionsalderen.

Læs min ordførertale ved 1. behandlingen her