DF bærer det fulde ansvar

Efter den seneste kritik fra en række handikaporganisationer, kræver Enhedslisten nu, at Dansk Folkeparti melder klart ud, og undsiger det samlede forslag om forringelse af boligydelsen her og nu. Der er flertal, hvis DF vil. I modsat fald må DF bære det fulde ansvar for forringelserne. Her er min pressemeddelelse.

– Så faldt det sidste figenblad, tilbage står Dansk Folkeparti fuldstændig afklædt. Handikaporganisationerne har ret i deres kritik. Det har hele tiden fremgået klart af lovforslaget, at også førtidspensionister på “gammel ordning” og mennesker med handicap vil blive ramt af forringelserne af boligydelsen. Men også det, har Dansk Folkeparti valgt at se bort fra, i deres iver efter at lægge stemmer til en finanslov, der flytter milliarder fra underdanmark til overdanmark.

– Nu må Dansk Folkeparti holde op med deres fedtspil, og deres forsøg på at tørre ansvaret af på alle mulige andre end dem selv. Nu må de melde klart ud. Vil de stoppe forringelserne af boligydelsen, eller vil de ikke. Hvad snakker de egentlig med Claus Hjort om? Hvorfor siger de ikke bare til ham: Træk nu det forslag tilbage, eller også fjerner vi det sammen med oppositionen.

– Der kan kun være en forklaring. De synes de er vigtigt at give skattelettelser til aktionærerne i de store virksomheder. Så må velfærden ude i kommunerne, pensionisterne og mennesker med handikap holde for. Derfor ligger de og forhandler med Claus Hjort om at fjerne nogle af de mest åbenlyse forringelser, i stedet for at sige klart fra, som de lovede vælgerne.

– Jeg håber at en samlet opposition i den kommende uges debatter i folketinget vil sige klart og tydeligt til Dansk Folkeparti: I bærer det fulde ansvar, hvis denne finanslov munder ud i nogen som helst forringelser af boligstøtten. Der er flertal imod, hvis I vil. Lad os nu få en klar melding, Thulesen Dahl. På hvis side er du egentlig i denne sag?

Se handikaporganisationernes kritik i Politiken