Minister skal handle i sygedagpengesager

DR nyheder oplyser, at en række kommuner annoncerer efter sygedagpengemodtagere, der har krav på erstatning for ulovligt stop af sygedagpenge. Ikke godt nok, siger Enhedslisten. Kommunerne skal tvinges til at rydde op efter sig, ministeren skal hjælpe til. Her er min pressemeddelelse.

– Det er ikke godt nok, at nogle kommuner nu annoncerer efter sygedagpengemodtagere, der muligvis har penge til gode, fordi de ulovligt har fået stoppet deres sygedagpenge. Kommunerne skal selv rydde ordentligt op efter sig. De må gennemgå alle sagerne.

– Det samme gælder Ankestyrelsen, der i årevis har vildledt kommunerne med en fejlfortolkning af loven. Det kan ikke nytte at henvise til, at det er en uoverskuelig opgave. Hvad skal borgerne bruge det til? Det kan de jo ikke betale husleje med.

– Jeg har tidligere været efter beskæftigelsesministeren for at få ham til at forholde sig til dette problem. Det var han ikke meget for. Men så let skal han ikke slippe. Jeg har derfor for flere uger siden indkaldt ham i samråd, der afholdes d. 24. februar. Her håber jeg, der er et flertal for at pålægge ministeren at han handler i denne sag, så borgerne kan få deres rettigheder.

DR Nyheder: Kommuner annoncerer efter sygedagpengemodtagere

Samråd 24. februar 2016