Giv Mjølnerparken aktiveringsmidler

Lejerbo i Mjølnerparken vil give beboerne en job- og uddannelsesgaranit, men vil også have lov til at tage kontanthjælpen fra de beboere, der siger nej til det. Enhedslisten støtter forslaget om job- og uddannelsesgaranti, men siger nej til at Lejerbo skal kunne tage forsørgelsen og boligen fra folk. I stedet vil Enhedslisten give Mjølnerparken aktiveringsmidler til at sikre job- og uddannelsesgarantien. 

– Jeg er helt enig med Lejerbo i Mjølnerparken om, at kontanthjælpsmodtagere bør have en job- og uddannelsesgaranti. Jeg har selv besøgt Mjølnerparken, og set det gode arbejde Lejerbo laver med at løfte folk fra langvarig arbejdsløshed og ind i forløb med uddannelse og ordinært job. Det er værd at bygge videre på.

– De gode resultater, som Mjølnerparken kan fremvise, har de opnået uden at true folk med at tage forsørgelsen og boligen fra dem, så jeg forstår ikke hvorfor det absolut skulle være nødvendigt at udstyre en boligforening med så vidtgående magtmidler over for beboerne. Det er Enhedslisten i hvert fald modstander af, så det bliver ikke med vores støtte.

– Til gengæld synes jeg at Lejerbo i Mjølnerparken skal have bedre muligheder for at arbejde videre med deres gode initiativer. Mit forslag er, at Lejerbo får lov til at råde over de aktiveringsmidler som Københavns Kommune bruger på aktivering af kontanthjælpsmodtagere fra Mjølnerparken. Det kan være som en forsøgsordning over nogle år, hvor Lejerbo i større skala får mulighed for at vise, at deres metode til at hjælpe borgerne i gang med uddannelse og job, er mere effektiv end den, man bruger i jobcenteret.