Nyt dagpengesystem: Utrygt og usolidarisk

Onsdag d. 4. maj behandler Folketinget lovforslag om nyt dagpengesystem. Enhedslisten mener, det er utrygt og usolidarisk, og spørger Socialdemokraterne, om de har opgivet kampen mod VKO´s forringelser af dagpengene. Se min pressemeddelse her og links til vores kritik af forslaget.

– Det nye dagpengesystem er hverken trygt eller solidarisk. Også i årene fremover vil mere end 10.000 miste dagpengeret. Mange vil ende på kontanthjælp eller helt uden forsørgelse. Socialdemokraterne og DF har svigtet de arbejdsløse igen-igen. Der er ingen forbedring af kravet til genoptjening af dagpengeret.

– Der er nogle forbedringer, men de betales af de arbejdsløse selv, gennem lavere satser for udsatte grupper, og andre forringelser, der især rammer de timelønnede, de lavtlønnede og dem med småjobsene. Helt grotesk er konsekvenserne for supplerende dagpenge, hvor du risikerer at miste en hel måneds dagpenge for en dags arbejde.

– Hvad har socialdemokraterne egentlig gang i her? De har nu bundet sig til VK og DF´s forringelser fra 2010. Der er stadig kun en to-årig dagpengeperiode, der er stadig et krav om et års arbejde for at genvinde dagpengeret. Hvis de vil rette op på det, er de nødt til at opsige forliget inden næste folketingsvalg. Men vil de det? Har de opgivet kampen mod VKO´s forringelser. Det skal de svare på i morgen.

Finn Sørensen blog på avisen.dk

Enhedslistens gennemgang af dagpengeloven