En stor tak!

En stor tak til alle, der bidrog til, at vi fik en ny regering. Det var Enhedslistens mål nr. 1. Det giver mulighed for at vende 10 års negativ udvikling, hvor egoisme, grådighed og fremmedhad kom i højsædet. Nu skal vi have gjort noget for beskæftigelsen, klimaet, de arbejdsløse og de fattige.
Tak til alle, der stemte på Enhedslisten, og sørgede for, at vi fik en tredobling af vores mandater. Det er et historisk godt valg for venstrefløjen i Danmark og i Europa, især fordi det lykkedes os at gå frem uden at gå til højre. Det var vores mål nr. 2.

Vores mål nr. 3 – et flertal af S, SF og Enhedslisten – nåede vi ikke – denne gang! Men kampen fortsætter under nye og bedre betingelser.

Personligt havde jeg også et mål: At komme i Folketinget, og det lykkedes! Først og fremmest på grund af Enhedslistens fantastiske valgresultat på landsplan og i København Storkreds, hvor vi nu er næststørste parti!

Men der er også en lang række andre, jeg gerne vil takke:
– De unge 3F´ere Daniel, Silas og Rasmus G., der gav mig det fornødne spark bagi, så jeg stillede op til urafstemningen og tak til dem, der sikrede mig pladsen som nr. 3 i København!
– Min kone og resten af familien, der bakkede mig op fra start af og gennem den travle valgkamp. Uden dem, ingen kandidat!
– Min fagforening 3F Industri og Service, der har bakket mig op på alle tænkelige måder og måtte undvære min arbejdskraft i valgkampen.
– Mit forbund 3F og Redaktør Palle Smed, der har hjulpet med valgfolder og plakater, men som også skaffede de afgørende stemmer til en ny regering ved en flot kampagne for efterløn og dagpenge.
– De mange fagforeningsformænd og andre tillidsfolk der har lagt et godt ord ind for mig.
– Enhedslistens afdelinger og de mange medlemmer af Enhedslisten og andre aktivister, der har hjulpet med at sætte mine plakater op og uddele min valgfolder, anbefalet mig til deres venner og bekendte.
– Og tak til mine mange facebook venner, der har sendt opmuntrende beskeder og anbefalede at stemme på mig.
– De mange andre kandidater jeg mødte ved vælgermøderne skal også have tak for en sober debat.
– En særlig tak til de ansatte i partiet, til min afdeling Amager, og til Enhedslisten Nordvest, der pludselig – få måneder før valget – fik “påduttet” en ny folketingskandidat. Det har været fedt at arbejde sammen med jer. Enhedslisten blev næststørst i Utterslev Valgkreds, med 20 % af stemmerne! Der er noget at bygge videre på.
– Sidst men ikke mindst, en stor tak til de 678 københavnere, der satte deres kryds ved mit navn. Det gav tredje højeste stemmetal blandt partiets kandidater i København Storkreds, hvilket svarer til min placering på partilisten. Det er en stor tillid at blive vist, det forpligter, og jeg vil gøre hvad jeg kan for at leve op til det. 

Til slut vil jeg blot håbe, at vi i fællesskab kan arbejde med de muligheder, som ligger i den nye situation. Der er meget, der skal ryddes op i, og det kan vi kun hvis vi arbejder sammen. Det er rigtig godt at stemme Ø på valgdagen – og supergodt, at være aktiv i hverdagen!