Hvad nu, lille kongerige!

I midten af december indsendte Danmark på Rigsfællesskabets vegne sine krav på undergrunden ved Nordpolen. Det vakte stort postyr, at Danmark krævede et område helt over til den russiske 200-sømilegrænse. Men det danske krav er indleveret i overensstemmelse med de spilleregler, der er aftalt i FN, og det vil blive forhandlet i fred og fordragelighed mellem de arktiske kyststater, hvor Rusland og Canada også har deres krav. Det er langt vigtigere at diskutere: Hvad mener vi egentlig der skal ske i Arktis? Hvordan sikrer vi et bæredygtigt livsgrundlag for de 4 mio. mennesker der bor der? Hvordan passer vi på miljøet? Hvordan sikrer vi at Nordpolen bliver et fredeligt område også i fremtiden. Det skrev jeg et indlæg om i Politiken d. 8. januar 2015. Se vedhæftede.

Bilag Størrelse
Kom nu, lille kongerige.pdf 212.84 kB