Lars Løkke tager flygtningene som gidsler

Enhedslisten afviser Lars Løkkes påstand om at Danmark “knækker over”, hvis trepartsforhandlingerne ikke lykkes. Det er et forsøg på at tage flygtningene som gidsler i forhandlingerne. Her er min pressemeddelelse.

– Lars Løkke forsøger at løbe fra sit eget ansvar. Hvorfor har han ikke selv taget initiativ til at fjerne det “bureaukrati”, der åbenbart forhindrer mindre virksomheder i at tage imod flygtninge? Det er nok fordi det dækker over, at han vil have flygtningene ud som billig eller gratis arbejdskraft. Kravet om “indslusningsløn” er ganske vist opgivet. I stedet vil han fjerne de gældende regler, der kan give flygtningene et ordentligt forløb, og forhindre løntrykkeri.

– Det virkelige problem er jo, at der mangler tusindvis af arbejdspladser, ikke kun til flygtningene men til de mange tusinde arbejdsløse vi har i forvejen. Et andet kæmpe problem er den skrigende mangel på praktikpladser, mindst 8000 unge mangler en praktikplads. Det tredje store problem er, at kommunerne mangler ressourcer til at løse opgaven. Men alt det gør Lars Løkke ikke noget ved, tværtimod, han skærer ned over hele linjen.

– Med sin snak om at Danmark “knækker over” forsøger Lars Løkke at tage flygtningene som gidsler i trepartsforhandlingerne. Truslen er klar nok. Hvis fagbevægelsen ikke makker ret, og medvirker til nogle forringelser af lønmodtagernes vilkår, så stopper forhandlingerne, og fagbevægelsen kan kigge i vejviseren efter bedre uddannelse, indsats mod social dumping og bedre arbejdsmiljø. Jeg håber virkelig, at fagbevægelsen vil afvise den dagsorden.